BOTEGA

Skip to Main Content »

Moja košarica

V vaši košarici nimate nobenih elementov.

Settings 

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine

 

Spletno mesto Botega.si je spletna trgovina, ki deluje skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). S spletno trgovino Botega.si (v nadaljevanju tudi » trgovina«) upravlja podjetje TOT CENTER d.o.o., Ulica Prekomorskih brigad 62, 5290 Šempeter pri Gorici, matična številka: 6765068000, davčna številka: SI 67972764, (v nadaljevanju tudi prodajalec).


Ob prijavi v sistem, obiskovalec pridobi uporabniško ime in geslo, s katerima ob vsakem obisku spletnega mesta lahko dostopa tudi do svojega računa (Moj profil) oz. pridobi pravico do nakupa. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine, ponudniki artiklov in potrošnikom.


Cene in ažurnost podatkov

Vse cene so v EUR in vsebujejo predpisani DDV. Zavezanci za DDV so dolžni ob registraciji navesti tudi svojo davčno številko.

Objavljene cene v spletni trgovini Botega.si in izdane ponudbe veljajo na dan naročila. V primeru napak si pridržujemo pravico do sprememb. Vse cene veljajo za artikle na zalogi trgovine. Akcijske cene veljajo do datuma izteka akcije, ki je določen pod ceno akcijskega artikla, oziroma do razprodaje zaloge le tega. Popusti se ne seštevajo.

Ponudnik skuša čim bolje skrbeti za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Kljub temu, pa se lastnosti artiklov, dobavni rok in cena spreminjajo, tako da obstaja možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, se kupca obvesti o spremembah ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla.

V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

 

Naročanje

Naročanje poteka prek Interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščeni v kategorijah. Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral. Kupcu so izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila vselej dostopni v spletni trgovini v rubriki moj račun. O morebitni spremembi naročila oz. preklica, mora kupec o tem ponudnika obvestiti na email naslov info@botegar.si, kjer mora navesti tudi številko nakupa, ki je omenjena v elektronskem sporočilu o nakupu.

 

Poštnina za dostavo znotraj Slovenije

Botega blago odpošilja preko Pošte Slovenija, ki zagotavlja optimalno pokritost slovenskega trga ter zagotavlja hitro in kvalitetno logistično uslugo. V primeru, da izdelki niso niso zalogi ni mogoče naročiti.

Vsa naročila med delovniki oddana do 15h so še isti dan odposlana.

Na mail boste prejeli kodo za spremljanje dostave vašega paketa. Kodo vesite v sledili sistem Pošte Slovenije na povezavi: http://sledenje.posta.si/

Ne glede na težo in velikost paketa so stroški enotni za celotno slovenijo in znašajo 3,50 €. V primeru plačila po povzetju vam Pošta Slovenije po svojem veljavnem ceniku zaračuna še plačilo posebne položnice (kot bi jo plačali pri bančnem okencu).

Za nakupe nad 60 € stroške poštnine krijemo mi.

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da kupljeno blago vrne brez kakršnekoli odškodnine. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja blaga. To mora sporočiti pisno na naslov TOT CENTER d.o.o. Ulica prekomorskih brigad 62, 5000 Nova Gorica ali po elektronski pošti na naslov info@botega.si, kupec sporoči TRR račun za vračilo že plačane kupnine. Blago pa vrniti v nadaljnjih 15 dneh. V tem primeru kupec sam poravnava stroške, ki nastanejo ob vračilu kupljenega artikla. Podjetje TOT CENTER, d.o.o. bo kupcu vrnila že plačano kupnino.

Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

 

Reklamacije

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko blago reklamira v 15 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake. V primeru reklamacije lahko kupec v skladu z zakonskimi omejitvami zahteva zamenjavo artikla, njegovo popravilo ali vračilo kupnine. Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Če želite blago vrniti na naše stroške, se morate o tem dogovoriti z referentom. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, če se tega s kupcem nismo izrecno dogovorili!

V Botegi si prizadevamo kar najbolj ugoditi vam, spoštovani kupci. Kvaliteta naših izdelkov je predpogoj za vaše zadovoljstvo. Zato vam zagotavljamo vračilo denarja, v kolikor vas izdelek ne prepriča, 15 dneh od nakupa. Veljaven je datum na računu.Edini strošek, ki bremeni kupca; v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Odkupninskih pošiljk ne sprejemamo.

O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja blaga, in sicer na kontaktni e-mail info@botega.si, blago pa vrniti v nadaljnjih 7 dneh. Ponudnik vrne potrošniku vsa opravljena plačila v zvezi s pogodbo najkasneje v roku 15 dni od prejetja vrnjenega blaga.

Če je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago v originalni embalaži, nerabljeno, nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati podjetju v petnajstih dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Če vračate izdelke brez originalne embalaže, ali je ta embalaža prekomerno uničena, oziroma če izdelek kaže znake uporabe, ki nakazujejo, da je bil uporabljan dlje in pogosteje, kot bi bilo potrebno, da s preizkusom ugotovite vse njegove lastnosti, si pridržujemo pravico da zaračunamo odškodnino, ki jo ocenimo z zapisnikom ob vračilu izdelka. Prosimo vas, da z izdelkom po prevzemu ravnate previdno, ter ga pazljivo preizkusite, tako da bi morebitno vračilo za vas potekalo brez odvečnih stroškov.

Postopek vračila blaga:
V kolikor vas izdelek ne prepriča oz. z njim niste zadovoljni, nam ga pošljite po pošti nazaj. Vrnjen izdelek mora biti nerabljen, nepoškodovan in zapakiran v originalno embalažo.
Vrnjenemu izdelku mora biti priložen originalni račun.

  • V sporočilu o vračilu zapišete vaš; TRR na katerega vam vrnemo denar.
  • 15 dnevni rok, v katerem lahko izdelek vrnete, prične veljati z dnevom naročila blaga, ki je naveden na računu.

 

Načini plačila

V spletni prodajalni so omogočeni naslednji načini plačila:

  • Pačilo po povzetju z gotovino ob prevzemu , v tem primeru Pošta Slovenije po svojem veljavnem ceniku zaračuna še plačilo posebne položnice 
  • Plačilo po predračunu (predračun boste prejeli po e-pošti).
  • Ob osebnem prevzemu v naši poslovalnici Halo center Gorica lahko plačate z gotovino ali s plačilnimi karticami Maestro, Mastercard, Visa in Karanta

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku upravljavca spletnega mesta in tako kupcu dostopna 24 ur na dan v njegovem uporabniškem profilu.

 

Varovanje podatkov

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. Z registracijo na spletni strani www.botega.si dovoljujete, da podjetje TOT CENTER d.o.o. z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Podjetje TOT CENTER d.o.o. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja.
Avtorske pravice


Spletno mesto www.BOTEGA.si je v lasti podjetja TOT CENTER, d.o.o.. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij iz spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.

Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Za morebitne spore je pristojno sodišče v Novi Gorici.